Haparanda 2 juni

mansken-duo
Mukulatfest påbörjar sin Sverigeturné vid den finsk-svenska gränsen och ordnar tillsammans med Käy Piiriin och sverigefinska folkhögskolan en tvåspråkig barnfestival i Haparanda.

Tid: 2/6. 12-16. Plats: Svefi, Torget 3. Gratis inträde!

Stjärnor på festivalen är DARYA OCH MÅNSKEDSDUON som för första gången presenterar: DEN SVARTA KATTENS TANGO. Det är musik för barn och vuxna, som vill höra mollstämd finsk tango som den aldrig ekat förr. I de vidunderliga skogorna i norr berättar de historien om den svartaste katten av dem alla, katten som är ens första vän och kärlek. Darya och månskensorkstern är en orkestern från den stora staden Stockholm som med sina finska tangotolkningar blivit något av ett fenomen både i Sverige och i Finland. Mer info om orkstern på http://www.manskensorkstern.se

På festivalen kan man också testa på ANIMATION MED LJUS, där får barnen, med fluorescerande lera, UV-ljus och stop-motion teknik göra balla animationer i glada färger. För alla barn, barnbarn, barnbarnsbarn och deras släktingar, vänner och bekanta blir det SÅNGER, LEKAR OCH RAMSOR på finska. Dessutom KONSTVERKSTAD där kreativiteten får flöda fritt.