Mukulat goes Museo

Mukulat goes Museo 2015

I November 2015  besöker Mukulat två Stockholmsmuséer och erbjuder familjer en unik möjlighet att upptäcka två populära utställningar på finska!

15/11 Moderna Museet och ArkDes
Gör en expedition i utställningen Verklighetsmaskiner av Olafur Eliasson. Vi upptäcker vattendroppar, färger som försvinner och förändras. Möt världar upp och ned och känn på en sten från rymden. Vi målar eller skulpterar sedan i verkstan.

kl 11.00 Minivisning och verkstad för barn 2–6 år
kl 13.00 Visning och verkstad för barn 7–14 år

Gratis inträde för barn. Vuxna betalar ordinarie inträde. Ingen förbokning krävs, biljetter kan hämtas ut i kassan 30 minuter före visningen.

Mer om utställningen på Moderna Museets hemsida

Seu_corpo_da_obra_3_____resize_s_0_377
© 2015 Olafur Eliasson. Fotograf: Maria del Pilar Garcia Ayensa

21/11 Naturhistoriska Riksmuseet
Dino-Doris berättar om sitt favoritämne – dinosaurier – och visar hur en paleontolog jobbar! Vi besöker även konstverkstan och gör egna dinosaurier. Ett måste för alla små dinosaurieälskare!

kl 10.30 Visning för alla nyfikna 0-100 år.
kl 11.00 Konstverkstad

Gratis inträde för barn. Vuxna betalar ordinarie inträde.

Till konstverkstaden finns ett begränsat antal platsen. För att vara säker på att få plats kan du anmäla dig till mukulatfest@gmail.com

Mer om utställningen på Naturhistoriska Riksmuseets hemsida

t-rex_lowres
Foto: Annica Roos

Mukulat goes Museo genomförs med stöd från Stockholms stad

 

****

Hösten 2014 besökte Mukulat tre Stockholmsmuseum Moderna, Etnografiska & Nordiska. På museerna har vi gjort guidningar och pedagogisk verksamhet på finska. Projektet fick bra med uppmärksamhet och många familjer hittade dit! Samarbetet kommer troligen fortsätta under nästa höst. Här nedan kan du läsa om vad vi gjorde!

Print

Moderna Museet

Guidad visning av Museets samling för vuxna på finska. Babyvisning av ”Skulptur efter skulptur” på finska*. Minivisning av utställningen ”Skulptur efter skulptur” på finska för barn 2-6 år. Efterföljande skaparverkstad med skulpturtema i verkstaden. Nonstop visning av filmen ”Minikurs i finska” i i Moderna Museets ”Mini-Bio”

Double-image portrait portfolio.

Etnografiska Museet. Familjevisning av utställningen ”The other camera” (www.theothercamera.se) på finska och efterföljande workshop i verkstaden. I Verkstaden ställer vi oss frågan ”Vem är jag?” och ”Vem vill jag vara?” genom att skapa masker och selfies.

tidsresan

Tidsresa på Nordiska Museet

Bli en liten piga eller dräng på 1890-talet. Med inlevelse och fantasi reser vi tillsammans till ”förr i tiden” i Lekstugan. Korna behöver mjölkas, vatten ska hämtas från brunnen och ärenden måste uträttas i handelsboden. Lek och fantasi står i centrum, barn och vuxna får nya ”roller” som pigor och drängar. Tillsammans arbetar vi sedan på bondgården med att mjölka, hämta ved, skura golv och gå ärenden till handelsboden. På finska.